Δελτίο Τύπου

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ  2018
Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου – 30 Χρόνια Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
5-13 Σεπτεμβρίου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου 2018 γιορτάζει φέτος την επέτειο για τα έντεκα χρόνια από την ίδρυσή του και είναι αφιερωμένο στην 30η επέτειο από την ένταξη της Μεσαωνικής Πόλης της Ρόδου στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο  και στο 2018 Ευρωπαικό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Το φεστιβάλ πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις  5 έως τις 13 Σεπτεμβρίου προσφέροντας για μια ακόμη χρονιά μοναδικές μουσικές βραδιές στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου-των Ιπποτών, στην Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου η οποία έχει χαρακτηρισθεί Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου ιδρύθηκε το 2007 και έχει αναγνωρισθεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους  θεσμούς της ελληνικής περιφέρειας και έχει κερδίσει εξαιρετικές κριτικές. Το φεστιβάλ έχει παρουσιάσει σημαντικές ορχήστρες, μουσικά σχήματα και διακεκριμένους καλλιτέχνες και  προσελκύει κάθε χρόνο φιλόμουσο κοινό κυρίως από το εξωτερικό αλλά και όλη την Ελλάδα.

5/9 Επίσημη έναρξη
Οι διεθνούς φήμης τραγουδιστές όπερας Stefanos Koroneos και Adelmo Guidarelli με έδρα την Ν. Υόρκη, γνωστοί για το κωμικό τους ταλέντο. είναι οι επίτιμοι καλεσμένοι για την επίσημη έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου 2018 , την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου. Οι δύο μπασο- βαρύτονοι καθώς και ο Φροίξος Μόρτζος στο πιάνο, θα παρουσιάσουν ένα  “διαφορετικό” πρόγραμμα με άριες και ντουέτα από κωμικές όπερες “Opera Buffa”
7/9
Την Παραγκευή 7 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ παρουσιάζει τους “Caja Secreta” ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά σύνολα φλαμέγκο στη χώρα μας με επικεφαλή τον κιθαρίστα και συνθέτη Θωμά Νάτση. Οι Caja Secreta με την πρωτοτυπία και την ιδιαιτερότητά τους στη σύνθεση, στο χορό και στο τραγούδι έχουν αναγνωριστεί ως ένας από τους  κυριότερους εκπροσώπους του Nuevo Flamenco στην Ελλάδα. Το “μυστικό κουτί” (Caja Secreta) σας περιμένει να το ανοίξετε.
11/9
Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του “Ετους Φιλίας Ελλάδος -Αιγύπτου 2018” το Διεθνές φεστιβάλ  Ρόδου παρουσιάζει τους “Eman Shaker & friends” ένα αντιπροσωπευτικό μουσικό σχήμα από το Κάιρο  με επικεφαλή την ταλαντούχα πιανίστα Eman Shaker σε ένα πρόγραμμα με κλασική και  αραβική μουσική
13/9
Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ θα αποχαιρετίσει το κοινό του με ένα μοναδικό ρεσιτά πιάνου. Η διακεκριμένη γιαπωνέζα πιανίστα Etsuko Hirose με έδρα το Παρίσι , νικήτρια του περίφημου    διαγωνισμού πιάνου Martha Argerich Competition που απογείωσε την καριέρα της, θα παρουσιάσει ένα  πρόγραμμα με έργα: : Beethoven, Debussy, Chopin και Liszt.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου 2018,  οργανώνεται από τον πολιτιστικό οργανισμό “Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου, την Περιφέρεια Νοτίου Ελλάδος, και τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού -Αθλητισμού Δήμου Ρόδου υπό την Καλλιτεχνική και Γεν. Δ/νση της Συμβούλου Διαχείρισης Πολιτισμού κ. Πηνελόπης Σερδάρη, ιδρύτριας του φεστιβάλ.
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού -ΕΟΤ και  της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Ουνέσκο

   Πληροφορίες:
   www.rhodes-festival.gr
   www.facebook.com/rhodesinternationalfestival
   Instagram: Rhodes International Festival

   Είσοδος ελεύθερη
   Ρόδος, Δωδεκάνησα
   Παλάτι του Μεγαλου Μαγίστρου, των Ιπποτών, Μεσαιωνική πόλη Ρόδος
   Έναρξη: 21:00
  Χορηγοί επικοινωνίας:Εφημερίδα Ροδιακή, Aegean TV, Εφημερίδα Δημοκρατική, Ράδιο Λυχνάρι,   rhodes.com.gr
  Χορηγοί φιλοξενίας : Rodos Palace, Atrium Platinum,Ρόδο Mitsis Grand Hotel 
  Χορηγοί : Yachting Club, Μεσαιωνικό 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt