Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου -των Ιπποτών, ένας από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς της Ελληνικής Περιφέρειας με ιστορία 12 ετών, γνωστό για το υψηλό καλλιτεχνικό του επίπεδο και τις εξαιρετικές κριτικές από τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, δυστυχώς αναβάλλεται λόγω των συνθηκών που δημιουργήθηκαν εξ αιτίας των αυτοδιοικητικών και βουλευτικών εκλογών.

Το Φεστιιβάλ είναι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει στο αγαπημένο του κοινό από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ότι για λόγους ανεξάρτητους από την εσωτερική λειτουργία και τον προγραμματισμό του, αναβάλλεται προσωρινά και με την προοπτική να πραγματοποιηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατό.
Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση και η Διοίκηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό και πίεσε προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε να λυθεί το θέμα της οικονομικής υποστήριξης, που λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν είχε προλάβει να εγκριθεί εγκαίρως από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου με τον οποίο συνδιοργανώνεται, ώστε το φεστιβάλ να πραγματοποιηθεί στην καθιερωμένη του χρονική περίοδο. Στη συνέχεια εφόσον και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παρά την θετική της πρόθεση, δεν προλάβαινε χρονικά την διαδικασία της έγκρισης , αποφασίσθηκε να αναβληθεί προσωρινά , ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στη νέα Διοίκηση του Δήμου αλλά και στην Περιφέρεια, για τις διαδικασίες που απαιτούνται για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για το έμπρακτο ενδιαφέρον και την προσπάθεια της στήριξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου όλους εκείνους που από θεσμική ή διοικητική θέση ενήργησαν προς όλες τις κατευθύνσεις για την επίλυση του θέματος.
Θέλουμε επίσης να ευχηθούμε στον επανεκλεγέντα Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και στο νέο Δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους και υποσχόμαστε από την πλευρά μας να συμβάλουμε πολιτιστικά στην επιτυχία του στόχου για μια πιο λαμπερή Ρόδο όπως της αξίζει!
Εξάλλου, ο στόχος αυτός είναι κοινός, διότι σύμφωνα και με το ιδρυτικό καταστατικό του το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου έχει ως κύριο στόχο την αναβάθμιση της πολιτιστικής ταυτότητας του πανέμορφου αυτού τόπου, την προώθηση του Πολιτιστικού Τουρισμού, καθώς και την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού με επίκεντρο το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.

Πηνελόπη Σερδάρη
Ιδρύτρια – Καλλιτεχνική & Γενική Διευθύντρια

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt